dilluns, 2 d’agost del 2010

ROMA LITERÀRIA + MANEL "Roma."


*Enllaç: Manel.

*Petrarca: "És un neci qui admira altres ciutats sense haver vist Roma."

*Montaigne: "Itàlia és un bon país pels mandrosos, tothom es lleva tard."

*Veda: "Mentre el Colosseu estigui en peu existirà Roma, quan caigui el Colosseu caurà Roma, rere ella anirà el món."

*Goethe: "El Colosseu és tan gran que no ens hi cap la seva imatge dins l'ànima."
"Qui no ha creuat Roma sota la lluna plena no té ni idea de la bellesa que ha perdut. Les grans taques de llum i d'ombra es mengen tots els detalls i l'ull només veu les imatges més grans i genériques. Fa dies que gaudim del plaer de les nits més excel·lents i clares."
"Fins i tot l'individu més vulgar es converteix en algú a Roma, ja que com a mínim adquireix una visió no vulgar de la vida."

*H.C.Andersen: "Roma és com un llibre de faules, a cada pàgina trobes un prodigi."

*François-René Chateaubriand: ( en referència al Museu Antic ):"Cabellera d'una dona trobada en un sepulcre. No hi ha cosa que millor expressi la idea de fragilitat que els cabells d'una jove, que tal vegada van ser objecte de la idolatria de la passió."
( en referència a un passeig per Roma mirant la llum de la lluna ):"Roma dorm enmig de les runes. L'astre de la nit, aquest globus que es suposa un món finit i despoblat, passeja les seves pàl·lides soledats sobre les soledats de Roma; enllumena els carrers sense habitants, tancats, places, jardins per on ningú passa mai, monestirs on ja no es sent la veu dels zenobites i els claustres tan deserts com els pórtics del Colosseu."

*Gogol: "Un s'enamora de Roma, lentament, poc a poc, però és per sempre."


-Article: Avui, 8-7-2010.
- Dossier de premsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada