dijous, 9 de setembre del 2010

Fira Tàrrega, 9-12 setembre.


*csit 2008,Tàrrega*
La Fira de Tàrrega arriba a la trentena edició amb els espectacles de 89 companyies i Irlanda com a país convidat. Enguany el certamen es farà del 9 al 12 de setembre en una edició que vol donar prioritat als espectacles de carrer i a les propostes que obren nous reptes creatius. El tret de sortida el donarà Voalà Project amb l'espectacle "Muaré". Pel que fa a les propostes en sales convencionals hi haurà dansa, concerts teatralitzats, humor i una versió en clau musical de "La casa sota la sorra".
Entre el 9 i el 12 de setembre la Fira de Tàrrega aplegarà una àmplia oferta teatral amb 89 companyies. Hi haurà 30 companyies catalanes, 16 de la resta de l'Estat i 13 d'internacionals. Les 30 restants formen part de dues empreses que aquest any presentaran les seves propostes als Espais d'Empresa de la Fira: 23 Arts, amb una aposta pel circ de carrer, i Teatre de Ponent, amb propostes de petit format basades en el text en una edició que aquest any compta amb 690 professionals i 355 entitats inscrites.
Davant d'aquestes xifres, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha manifestat que la Fira està marcada per la "normalitat" i la "consolidació" de Tàrrega com a seu de l'esdeveniment teatral líder a l'Estat.
El tret de sortida a l'edició de la Fira d'enguany el donarà la companyia argentina Voalà Project amb l'espectacle "Muaré", produït per la productora catalana Free Art i que protagonitzen dotze acròbates penjats d'una estructura mòbil gegant.
Enguany més que mai es vol donar prioritat als espectacles de carrer i a les propostes que obren nous reptes creatius. Per això es presenta "Habitaculum" de la companyia Kamchatka, que es farà a la casa desocupada dels antics propietaris de l'antiga fàbrica de Cal Trepat i que és la continuació del muntatge amb el mateix nom que ja va tenir gran èxit en l'edició de la Fira del 2007. El certamen també aposta per "Broeders", d'un dels creadors més prometedors del teatre holandès, Jetse Batelaan. Un espectacle que pot provocar polèmica ja que parla sobre la condició humana i, a més, es fa en un espai inusual: la rotonda d'entrada al municipi.
Aquest any el país convidat és Irlanda, i per això s'hi programen tres espectacles de companyies de carrer: "Block Party", de Dance Theathre Ireland; "Hang on", dansa i circ de la companyia Fidget Feet, i "Up Above", un muntatge antològic amb el millor de Tumble Circus.
Els carrers de Tàrrega també seran escenari de diversos espectacles del circ català, amb el clown Leandre i les companyies A Tempo Circ, Daraomai i Circoxidao. De l'escena catalana se'n destaca "En attendant l'inattendu", de la mà de Claire Ducreux i Toni Mira i una versió en clau musical de "La casa sota la sorra".
-Programació Fira Tàrrega.
-Voala Project.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada