dissabte, 18 de desembre del 2010

"Man Ray/ Leandre Cristòfol. L'objecte i l'esperit dadá."

*Man Ray, Mathematical Object: Ruled Surface, 1936*
“Construccions líriques. Man Ray / Leandre Cristòfol. L’objecte i l’esperit dadà” és la setena exposició que forma part de Cultura en Gira, el programa de gires i itineràncies que impulsa el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació amb la cooperació dels ajuntaments de Catalunya. La mostra s’ha pogut veure a Tortosa, L’Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola del Vallès i Figueres. Després, a Mollet del Vallès, Terrassa i Manresa, on tancarà les seves portes el gener de 2011.
Organitzada pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través de la Direcció General de Cooperació Cultural, i comissariada per Pilar Parcerisas, l’exposició presenta un diàleg visual entre 29 fotografies d’artefactes de l’artista nord-americà Man Ray i 18 escultures fruit d’assemblatges del lleidatà Leandre Cristòfol.
Ray i Cristòfol eren dos creadors que rebutjaven l’escultura tradicional i que apostaven per crear “construccions líriques”, objectes poètics innominats on es reconeixien la rebel·lió i l’esperit experimental.
Les fotografies de Man Ray que es poden veure en aquesta exposició formen part de la col·lecció Goldberg / D’Afflitto de Nova York, mentre que les escultures de Cristòfol provenen del fons del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, que ha produït l’exposició conjuntament amb la Sociedad Estatal de Commemoraciones Culturales (SECC). La mostra es complementa amb una proposta educativa adreçada tant al públic adult i familiar com a l’escolar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada