divendres, 2 de març del 2012

Ramon Casas i Carbó a Sant Benet de Bages.

SANT BENET DE BAGES, UNA VISITA AL CONJUNT MONUMENTAL.



L’experimentació és la característica diferencial de la intervenció museística que s’ha fet al conjunt del Monestir on, a partir de moderns sistemes audiovisuals d’interpretació, es vol fer viure el pasta medieval, des de la fundació del Monestir fins a l’esplendor del segle XIV, el fascinant període del barroc quan el Monestir es va convertir va passar a ser propietat del Monestir de Montserrat per convertir-lo en Escola d’Arts dels monjos novicis, i també l’ultima etapa de la seva història, la dels anys dels Modernisme en ésser adquirit el conjunt patrimonial per la família del pintor Ramon Casas.
Una manera diferent de conèixer el passat, amb visió de present per als ciutadans del futur.

MÓN SANT BENET, visita modernista: "Un dia a la vida de Ramon Casas."
Un dia de juliol de 1924. La família del pintor Ramon Casas comença les vacances d’estiu a sant Benet. Viurem, a través d’un itinerari per les estances museïtzades del Monestir, un dia en aquesta família, símbol de la burgesia culta que va impulsar el Modernisme. Entendrem d’on venien, què pensaven, els seus gustos, i la trajectòria pictòrica d’un dels màxims exponents del modernisme: el pintor Ramon Casas. I ho farem a través d’un muntatge multisensorial: amb projeccions audiovisuals, efectes de llum i so, olors, i altres recursos que ens sorprendran i estimularan la nostra sensibilitat. Tot això en uns espais que alberguen una bona part de la col·lecció d’arts decoratives de sant Benet. Visita comentada que s'endinsa en l'entorn que des de 1907 fou la residència de vacances de la família del pintor Ramon Casas. Aquest és l'espai idíl·lic del modernisme: colorista, amb finestres emplomades, quadres i grans peces de col·lecció, que també mostra el luxe i l'abundància de principi de segle XX.

* RAMON CASAS I CARBÓ: XTEC + enllaços.




MÓN SANT BENET, visita medieval.Mil anys d’història d’un Monestir

L’itinerari es planteja com un recorregut cronològic pels espais monumentals de sant Benet: l’església i el claustre romànics, el celler gòtic i l’edifici barroc montserratí. I també és un viatge en el temps, on podrem reviure les èpoques més rellevants del Monestir i, en paral·lel, de la història de Catalunya, a través de projeccions de gran format i altres recursos combinats perquè visquem la història d’una manera vivencial.

I després... al PARC DE L'AGULLA ( Manresa ).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada