dimecres, 12 d’octubre del 2011

12-10: SABADELL ANTIFEIXISTA.

En Bob Marley cantava "les cançons lliures" i els Inadaptats ens les feien arribar en català, perquè "cercant la llibertat per tots els pobles, regalem el més gran tresor, l'amor de pares a fills. S'escolten al vent les cançons lliures que s'estan escrivint amb les seves vides. Ningú no pot fer sentir-te lliure, has de fer-ho tu mateix."



Diverses entitats de Sabadell han convocat una manifestació antifeixista per a aquest dimecres, 12 d'octubre, per mostrar el rebuig al concert neonazi previst a la ciutat i per mirar d'impedir-lo. Associacions de veïns, moviments socials, i diferents partits s'oposen a que Sabadell torni a acollir un concert neonazi, com va passar l'any passat, i per això han demanat a l'ajuntament que 'ho impedeixi i que tanqui la sala en què s'hagi previst de fer-lo'.
Mentre a la plaça de la Vila, les entitats feien públic aquest comunicat, el batlle de Sabadell, Manuel Bustos, deia, en declaracions a Rac1, que l'ajuntament faria tot el possible per impedir que es faci el concert i que, si calia, precintarien prèviament els locals on s'hagin programat els actes. Segons Bustos, l'ajuntament té una prioritat: impedir un concert 'que no té com a objectiu compartir llibertats i el respecte per la convivènci>a' i evitar que Sabadell surti als mitjans per acollir encontres neonazis i ser 'tolerant amb els intolerants'.
La manifestació antifeixista ha estat convocada per a dimecres a les quatre de la tarda a la plaça de l'Ajuntament.

EXTRACTE DEL MANIFEST.

L'any passat, el dia 30 d’octubre, es va celebrar un concert a la sala Kon-fusion (ubicada a la zona d'oci de la Zona Hermètica) que va aplegar unes 250 persones d'ideologia neonazi. L'acte es va organitzar amb motiu de la festivitat de la Hispanidad.
Els continguts de les lletres dels grups que hi van actuar són marcadament racistes, antisemites i d'apologia al nazisme. Com a conseqüència del concert es van obrir diligències contra els organitzadors per demostrar que el contingut de les lletres de les cançons era penalitzable. Actualment no se sap en quin estat es troba el cas i no sembla que hi hagi hagut conseqüències pels organitzadors.
El concert de l'any passat, en un inici, s'havia de celebrar en un local del barri del Poble Nou de Barcelona. Els responsables de la sala en conèixer el caràcter neonazi dels grups que hi havien d’actuar el van suspendre. Immediatament el grup de caps rapats va decidir celebrar el concert a la sala Kon-fusion ubicada a Sabadell.
Aquest any encara no se sap en quin local se celebrarà el concert, però el que sí que se sap és que es farà a Sabadell.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada