dijous, 6 d’octubre del 2011

5 d'octubre: Dia mundial dels docents.

Jaume Cela: "La millor ajuda que pot rebre és que l’alumne/a ha de notar que el mestre-professor passa hores al seu costat l’estima i l’acull i que no li tancarà mai cap porta i que, a mida que el va coneixent, pot anar detectant les necessitats que té i, el mestre, amb el contrast i l’opinió de tot l’equip, pot anar trobant maneres perquè el noi/a superi les dificultats, que poden ser diverses.
Un mestre es fa estudiant i treballant. La feina del mestre consisteix en conèixer les matèries curriculars, en saber educar didàctiques, metodologies i cal que tingui facilitat per establir relacions. La base està en la relació que sap establir amb els alumnes, amb la capacitat de saber crear un ambient a classe que permeti que tots puguin aprendre i millorar les seves capacitats. Els nivells que s'han d'assolir no han de ser els mateixos per a tothom.
Al llarg de la vida professional passes alts i baixos. Hi ha moments fàcils i d’altres que no ho són tant. Hi ha equips que ajuden i hi ha escoles on el mestre es troba ben sol. És important tranquil.litzar-se, analitzar i objectivar el que va passant. Hem d’aprendre a entendre i a acceptar i a perdonar i a perdonar-nos. No tot ho farem bé, ni tot ho encertarem. L’important és treure suc dels errors."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada