diumenge, 20 d’octubre de 2013

Olors de Cadaqués.


"La vida és un ventall de colors i les nostres experiències es farceixen de l'olor més profunda de l'ànima. Ens agrada gaudir del rosa pàlid sentint la punta dels dits d'un infant i assaborir el verd llimoner dels records d'una primavera atrafegada. Compartim el final d'un migdia vora una platja deserta i el blau ja no és aquell blau lapislàtzuli de les cales perdudes d'estiu. Ara s'ha convertit en l'atzur d'una nova estació que ja s'acosta, amb aquest mar maragda que s'enduu les restes destriades pels ocells que vaguen per la sorra. Quin és el color de les teves paraules que estimulen els meus sentits? Tal vegada l'ambre d'una individualitat que despunta sigilosament un bes carmesí amorosint la teva dolcesa." csit 2013. 

* Busca la definició de "sinestèsia" al DIEC 2 i explica-ho amb les teves paraules.

* Gaudeix d'1 minut de Cadaqués i descriu-lo en un color i una sensació.

* Busseja per l'exposició "Olor de Cadaqués", tria una de les obres, cita-la i argumenta què és el que més t'ha cridat l'atenció de la pintura. (mínim: 5 línies).

 * Fent servir les olors i sensacions del full que hi ha penjat a classe, respon individualment a les següents preguntes, argumentant sempre la teva resposta. Subratlla els colors que has fet servir de l'exposició ( ex: flor de taronger, flor blanca, fruita... )


1. Quina és la primera olor que et ve a la memòria?
2. Quina és l'olor de la meva infància?
3. Quins són els colors de les meves vacances?
4. Quines tonalitats de colors descriuen el procés d'enamorament?
5. Quin és el color i l'olor que més em defineix?
6. Com definiries l'olor d'un llibre vell?

 * Mira el vídeo d'INSPIRA "Foc i brases" i escriu 10 línies ( mínim )> precisant amb colors les sensacions que et transmet. Justifica-ho. Aquí pots trobar la lletra de la cançó.

 

***Com a ajuda: Pots fer servir l'entrada "Simbologia del colors" o bé "Psicologia de l'olor" per precisar les teves sensacions.

  ***Informació addicional: *Watercolor lesson by Alvaro Castagnet in Cadaqués.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada