dissabte, 11 de desembre del 2010

Per laberints ( 28-7 al 9-1-2011 ), CCCB.

"Per laberints".
Els laberints, a més de components místics i lúdics, també contemplen interessants aspectes matemàtics: en el seu disseny, en les seves formes de representació, en els algorismes de resolució. El CCCB ens proposa un interessant recorregut pel món dels laberints.
"El laberint com a construcció i símbol és present en moltes tradicions culturals de la humanitat i, com assenyala Eco –autor del pròleg del catàleg de l’exposició–, la història mil·lenària d’aquest element revela la fascinació que sempre ha despertat en l’home perquè d’alguna manera li parla de la condició humana: hi ha infinites situacions en les quals és fàcil entrar però difícil sortir-ne.
L’exposició, amb guió de Ramon Espelt, comissariada i dissenyada per Oscar Tusquets i amb l’assessorament de Jorge Wagensberg, fa un repàs del concepte i la representació del laberint al llarg de la història –fent una clara distinció entre laberints de recorregut únic, unicursals (Labyrinths), i de recorregut múltiple, multicursals (Mazes)– i reflexiona sobre la vigència d’aquest element i sobre les diferents pràctiques i usos més actuals.
La mostra planteja espais ben diferenciats que s’il·lustren amb obres de diferents procedències i formats, autors i èpoques, com ara peces arqueològiques, gravats, fotografies, plànols, projeccions o maquetes, a més de peces –audiovisuals, animacions, interactius– creades expressament per a la mostra."

* Activitat sobre laberints.
* CCCB: Laberints.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada