dissabte, 17 de setembre del 2011

Immersió lingüística.


VÍDEO: Pep Guardiola defensa la immersió lingüística.

Guardiola posa un corresponsal italià com a exemple de la immersió lingüística.

El periodista d'Sky Sports, Francesco Canale, va arribar a Catalunya fa un any i ja fa sis mesos que pregunta EN CATALÀ a les rodes de premsa del tècnic blaugrana

El periodista italià Francesco Canale s'ha sorprès aquest divendres quan l'entrenador del Barça, Pep Guardiola, l'ha assenyalat com un exemple de la immersió lingüística a Catalunya. Mentre el corresponsal de Sky Sports Itàlia feia la pregunta, Guardiola l'ha interromput i ha dit: "Veieu la immersió lingüística?", en un to bromista. Posteriorment, ha tornat a interrompre el corresponsal italià per dir-li que era un "crac" per la seva ràpida adaptació a Catalunya. El periodista ha continuat la seva pregunta sobre la profunditat de joc del Barça en els darrers partits.

El gest de Guardiola cap a ell no és nou. Canale ha explicat a l'Ara.cat que el tècnic blaugrana ja el va felicitar el mes de març, quan en la roda de premsa prèvia al partit Barça-València el periodista li va adreçar la seva primera pregunta en català. En aquell cas, Canale recorda que Guardiola se'l va mirar amb una cara d'estranyat -fins aleshores només havia preguntat en italià o espanyol- i li va aixecar el dit polze en senyal de felicitació.

El seu primer any a Catalunya

Francesco Canale, de 35 anys, va arribar a Barcelona fa tot just un any. Ràpidament va entendre que "si visc a Barcelona he de conèixer el català, perquè és molt important" i es va apuntar als cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística on ha superat el nivell bàsic. Ho relata amb un català oral molt entenedor. "Un ha de conèixer la llengua, la cultura i la història del lloc on viu", reflexiona el periodista que anteriorment havia treballat a Roma, com a director d'una emissora de ràdio en la qual encara hi col·labora. Com a corresponsal d'Sky Sports assisteix a totes les rodes de premsa de Guardiola, i combina preguntes en català i italià en funció de l'ús que en vol fer. Sap que el debat de la immersió lingüística és un tema calent actualment, però prefereix no opinar sobre aquesta qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada