dimecres, 10 de novembre del 2010

Vetllem per la qualitat de la nostra llengua.

"Treballar amb la gent implica necessàriament un grau de compromís professional amb la nostra llengua de comunicació. Ja n'hi ha prou de la manca de formació i de les perversions lingüístiques que hem d'escoltar als mitjans de comunicació i a les aules... i no parlem precisament dels alumnes." *csit 2010*

Avui, 10-11-2010,
Article: "Demanen mesures pel català a RTVE".


"El consell assessor de RTVE a Catalunya va mostrar ahir la seva preocupació per la situació del català i va demanar que “s'adoptin les mesures necessàries per garantir la qualitat lingüística” en les emissions de TVE a Catalunya i Ràdio 4. Concretament, demana que s'assessori els periodistes i professionals, i un pla de formació que els permeti tenir un nivell lingüístic adequat a la feina.

En un comunicat, el consell indica que els treballadors –periodistes, retoladors, dissenyadors...– són “els responsables últims de la difusió d'un model de llengua de qualitat” i que han de poder garantir-la per ells mateixos “sense haver d'externalitzar-la en un servei de correcció”, però que per poder fer-ho RTVE ha de “posar les eines, la formació i els mitjans perquè els professionals adquireixin l'autonomia necessària per garantir la qualitat lingüística requerida per a cada producte audiovisual”. El consell també demana que RTVE divulgui entre els treballadors les eines de consulta disponibles per al sector i que creï eines pròpies de criteri com ara llibres d'estil."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada