dilluns, 2 d’agost del 2010

ANY MARAGALL 2010-2011.


L'any Maragall (2010-2011), un grup d'experts lligats a l'Arxiu Maragall prepara una nova edició de les seves obres completes. És una edició crítica, anotada i indexada, que apareixerà en tres volums a Edicions 62 el 2011. Com a tast d'aquesta nova edició, i coincidint amb l'entrada de l'Any Maragall, se'n publicarà la poesia completa (sense notes ni variants), el novembre del 2010 a laButxaca. Els 31 poemes que, durant el mes d'agost, apareixeran a VilaWeb segueixen el text d'aquesta nova edició, establert per Glòria Casals (llibres de poemes i poemes dispersos) i Lluís Quintana (Nausica). L'editor Jordi Cornudella ha coordinat la selecció.
Cada poema va acompanyat d'una informació complementària que basteix els aspectes més rellevants de la vida i l'obra d'aquest intel·lectual que va conrear la poesia, la traducció, la dramatúrgia, la prosa, l'articulisme. Tot un referent moral del seu temps; un intel·lectual i un poeta de referència encara avui.
L'Any Maragall es fa en l’escaiença dels cent cinquanta anys del seu naixement i del centenari de la seva mort. Heus ací una relació d'enllaços sobre Joan Maragall.
- Enllaços: webs, arxiu, poemari, articles, bibliografia...
Cicle de conferències 2010-2011.
3 maneres de participar en l'any Maragall.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada