dimecres, 22 de setembre del 2010

Pèrdua de memòria.




*csit 2002 i 2003, Taulí*...retalls de pèrdua d'espai, de temps i esbós de record preuat.


******A ell, la pèrdua de memòria també li va dificultar la parla, provocant-li una inestabilitat, desequilibri i una incapacitat per recordar el caminar. Amb el temps, ell ens va ensenyar a recuperar les habilitats perdudes, a recuperar l'equilibri, a tornar a aprendre a escriure o a vestir-se amb una altra mà... ens va ensenyar una altra manera de percebre el dolor, el tacte i el desconeixement físic i mental d'un mateix...ens va mostrar una adaptació diferent a un llenguatge nou amb que havíem de comunicar-nos. Ell ens va transferir la capacitat de tornar a concentrar-nos, de prendre decisions, de raonar, i de tornar a situar-nos en un nou món estrany. *****
csit, ara*
A ELL, a l'únic en aprenentatge constant, al que mira i no diu res."

Avui, 21 de setembre és el dia mundial de l'Alzheimer, malaltia, que entre d'altres símptomes es caracteritza per la pèrdua de memòria.
La PÈRDUA DE MEMÒRIA actua privant a la persona d'una de les seves capacitats mentals més importants: el pensament. A la vegada, desorienta i fa disminuir la seguretat en la realització de la rutina i dificulta, en molts casos l'aprenentatge i la pèrdua d'habilitats lingüístiques.

"Els peixos de colors només tenen 3 segons de memòria, ho sabies?, si triguen 3 segons a fer un volt per la peixera, tot és nou cada cop. Cada cop que 2 peixos es veuen és com el primer cop. És com si fossin humans. Quan nosaltres ens enamorem... és com si fos el primer cops...una reacció química ens fa oblidar els records dolorosos de l'últim trencament." Fragment de la pel·lícula "La memoria de los peces."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada