dijous, 23 de setembre del 2010

Tocats de lletra: Manresa, octubre.


"Efectivament, al planeta del petit príncep hi havia, com a tots els planetes, bones herbes i males herbes. Per tant, bones llavors de bones herbes i males llavors de males herbes. Però les llavors són invisibles. Dormen en el secret de la terra fins que a alguna li ve la fantasia de despertar-se... Aleshores s'estira i el primer creix tímidament cap al sol un petit i inofensiu branquilló molt bonic. Si és un branquilló de rave o de roser el podem deixar créixer com vulgui. Però si és una planta dolenta s'ha d'arrencar de seguida, així que la reconeixes. I al planeta del petit príncep hi havia unes llavors terribles... Eren les llavors dels baobabs. El terra del planeta n'estava infestat. I d'un baobab, si no hi ets a temps, ja no te'n pots desfer mai més. Ocupa tot el planeta. El forada amb les arrels. I si el planeta és massa petit i hi ha massa baobabs, el rebenten."
Antoine de Saint-Exupèry, El petit príncep.


La quarta edició de Tocats de Lletra serà dedicada a la literatura vinculada a la màgia. Durant tot el mes d'octubre, Manresa omplirà els seus carrers i espais més emblemàtics de lletres gràcies a la celebració d'un dels esdeveniments literaris més importants del país. S'han programat més de trenta actes, molts dels quals relacionats amb el conte El Petit Príncep (una referència en el món màgic), en un programa divers, adreçat a tothom, en el qual participen més de 30 entitats.
Després de dedicar els festivals anteriors als autors maleïts, la sensualitat i la transgressió, enguany Tocats de Lletra proposa un viatge a través de la màgia en la literatura, en el seu vessant més ampli. Recitals poètics, xerrades, exposicions, activitats infantils i, per per primer cop, espectacles de circ, seran els protagonistes de la iniciativa.
Aquest esdeveniment literari dóna especial rellevància als autors locals, però també disposa de la participació d'artistes d'arreu del país i de l'Estat. En l'acte inaugural de Màgics 2010, que tindrà lloc a la Sala Petita del Kursaal l'1 d'octubre (20.00 h), Joan Crosas i Aina Huguet, acompanyats pel piano de David Martell, recitaran textos inèdits de poetes del Bages i d'arreu com Montserrat Altarriba, Luis Eduardo Aute, Lluís Calderer, Francesc Codina, Miquel Desclot, Jose Fàbrega, Feliu Formosa, Gabriel Mora, Jaume Huch, etc.
La participació d'autors en el cicle també es materialitzarà a través del teatre. En aquest sentit, el cicle es clourà el dissabte 30 d'octubre amb l'espectacle Polvos màgics. El Casal Familiar Recreatiu posarà en escena sis històries sobre amor i sexe, escrites per Llorenç Capdevila, Jordi Cussa, Jordi Estrada, Agustí Franch, Jordi Miralles i Esteve Soler. En el decurs de la quarta edició del Tocats de Lletra també hi recitaran actors i actrius de renom com Emma Vilarasau, Jaume Sisa, Rosa Vila, Marta Marco, Mazoni i Ivan Padilla.
En total s'han produït sis espectacles, quatre recitals poètics, una obra teatral, un espectacle de circ i dues exposicions.

-PDF "Tocats de lletra 2010."
-Concurs de microrelats en català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada