dijous, 2 de setembre del 2010

Racionalització covarda.

Educació ignora les reclamacions de Terrassa i elimina el català a l'EOI
La Generalitat torna a justificar la supressió dient que cal “racionalitzar els recursos”
“L'EOI de Terrassa ja no disposa de departament de català per a no catalanoparlants a partir del curs 2010-2011”. Aquest és l'avís que els alumnes poden llegir al lloc web de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Terrassa. Al centre, però, sí que s'impartirà alemany, francès, anglès, àrab i italià. El període de preinscripcions per aquests cursos va començar dilluns, i s'ha de fer a través d'internet.
El Departament d'Educació va prendre al maig la decisió de suprimir l'oferta formativa de català amb l'objectiu de “racionalitzar els recursos”, segons va explicar ahir el director dels serveis territorials d'Educació al Vallès Occidental, Josep Lluís Domeyó. El problema va sorgir en el moment que la Generalitat va aprovar un decret per adequar-se a la nova normativa de títols, equivalències i currículums de Política Lingüística en el marc europeu. Aquesta reestructuració amplia de cinc a sis els nivells de català, per la qual cosa calen almenys un grup de tres professors. Per això ha estat necessari concentrar el professorat de català a Sabadell.
Tant l'Ajuntament de Terrassa (PSC-ERC i ICV-EUiA) com l'oposició, CiU i el PP, van protestar enèrgicament quan es va fer pública aquesta decisió unilateral d'Educació. En el ple del maig, totes les forces polítiques municipals van acordar demanar a la Generalitat que rectifiqués i que mantingués l'oferta de català al centre, sobretot tenint en compte que s'ha incrementat en els darrers anys. Malgrat l'oposició terrassenca a la supressió dels cursos de català, un cop ha passat l'estiu i ha començat el període de preinscripció, ha quedat en evidència que la Generalitat ha ignorat aquestes reclamacions. Els 48 alumnes de català que fins ara anaven a l'escola del carrer Vic de Terrassa hauran de desplaçar-se ara a l'EOI de Sabadell. Tenint en compte el nombre d'afectats, Domeyó va treure importància a la supressió. “No crec que sigui una problemàtica grossa”, va considerar el director dels serveis territorials. A més, va dir que Terrassa té altres recursos en què s'imparteix català, com ara el Centre de Normalització Lingüística. Només els centres de Sabadell, Manresa, Girona, Tarragona, Lleida i Barcelona-Vall d'Hebron mantindran els cursos de català. Els alumnes de Santa Coloma de Gramenet i de l'Hospitalet de Llobregat hauran de desplaçar-se a Barcelona.

LA FRASE
L'objectiu és racionalitzar els recursos. No crec que sigui una problemàtica grossa
Josep Lluís Domeyó
DIRECTOR DELS SERVEIS TERRITORIALS D'EDUCACIÓ

LA XIFRA
1.830 són les places de català que ofereix la Generalitat aquest curs 2010-2011 a les escoles oficials d'idiomes d'arreu de Catalunya.

*csit 2010, Barcelona i Arenys de Mar*

3 comentaris:

  1. Estan de conya no?

    Tanta integració, tanta independència i tanta merda que volen... I treuen el català?

    Això si que es lluitar en defensa de la llengua!

    ResponElimina
  2. No és conya...ja ho veus...però la lluita és a les nostres mans, diàriament.

    ResponElimina